تنبلان هدفمند (اصلاح مسیر)

امیدوارم بعد از شنیدن دو پادکست قبلی، چشم اندازتون رو پیدا کرده باشید و باورهاتون رو هم مورد بررسی قرار داده باشید. حالا دیگه فقط و فقط گام آخر یعنی برنامه ریزی برای رسیدن به نتیجه مونده که خیلی هم وقت گیر نیست و کاری میکنه که به جای سخت کار کردن هوشمندانه کار کنید.
سلام مرضیه باقرزاده هستم، مربی روابط عاطفی و مهارت های زندگی و این هفتمین پادکست خودیاری هست که به گوش شما میرسه و در واقع ادامه دو پادکست قبلی تنبلان هدفمنده.
خیلی خوب همین حالا یه برگه بردارید و هم قدم با من بنویسید:
اول یه جدول دو ستونی بکشید و براش 5 تا سطر با فاصله های مناسب بگذارید.
بالای برگه هدف کلی تون رو بنویسید، هدف کلی من که به طور مثال برای شما میارم: کمک کردن به میلیون ها آدم از طریق خودیاری. یادتون باشه نوشتن این برنامه، قدم خیلی موثری برای اجرایی کردن هدفتونه. من معمولا قصدم از هدف مورد نظرم رو هم می نویسم که وقتی خسته شدم یا کم آوردم بهم انرژی بده توی مثال قصدم اثرگذاری و حمایت از آدماهاست.

حالا بریم سراغ جدول:
توی ستون اول بنویسید چشم انداز و توی ستون روبرویش به زبون خودتون بگید که از هدفتون چه تصوری دارید. جلوی فکرتون رو نگیرید و اجازه بدید هرچی به ذهنتون میرسه بیان بشه. سعی کنید تصویر واضحی از کاری که می خواهید انجام بدید بسازید. در واقع داریم به این سوال جواب می دیم که می خواهیم با این هدف به کجا برسیم و چی کار کنیم.
روی مثال: من میخوام با روش های مختلف مثل دورهای حضوری و غیر حضوری، جلسه های تلفنی و اینترنتی و همینطور از طریق اطلاعات رایگانی که توی سایت و جاهای دیگه منتشر میکنم برای کمک و حمایت از دیگران قدم بردارم و به آدما امیدی برای رشد زندگیشون بدم. من می خواهم خودیاری به جایی برسه که آدم های زیادی رو نسبت به این واقعیت آگاه کنه که خودشون می تونن برای خودشون کاری انجام بدن و زندگی شون رو تغییر بدن.
برای نوشتن چشم اندازتون زمان و حوصله خرج کنید تا بهتر از آب دربیاد این بخش خیلی مهمیه.

بعد از نوشتن ردیف اول میریم سراغ ردیف دوم:
توی قسمت اول بنویسید ماموریت:
یعنی هدف شما چه نتیجه ای برای دیگران خواهد داشت و دقیقا روی چه موضوعی کار میکنه و چه نیازی رو برطرف میکنه؟ اصلا مخاطب شما کیه و چه نیازهایی داره؟
مثلا ماموریت من توی مثال اینکه کاری کنم دیگران به توانمندی هاشون ایمان پیدا کنن و هر آرزو و هدفی که دارن رو به نتیجه برسونن. مخاطب من تمام آدم هایی هستند که نیاز دارن زندگی شون تغییر کنه .
حالا بریم سراغ ردیف سوم بنویسد اهداف:
موفقیت هدف یعنی چی؟ کِی به این موفقیت می رسی ؟ می تونی زمان مشخصی رو اعلام کنی؟ توجه کنید که اهدافتون نباید خیلی سهلل الوصول یا خیلی دور از دسترس باشن.اینجا چنتا از هدف هایی که به هدف اصلی مربوط هستن رو بنویسید و براشون زمان بگذارید.
مثال:

  • ساختن برنامه های آموزشی در زمینه های مختلف تا آخر سال 97
  • تکمیل کارهای مربوط به سایت تا آخر تابستان 97
  • گسترش بیشتر شبکه های اجتماعی تا آخر تابستان 97

ردیف چهارم بنویسید راهبرد یا همون استراتژِی
توی این بخش می خواهیم عواملی که ممکنه مانع رسیدن مون به هدف بشن رو شناسایی کنیم و یه راه برای پیشگیری و مدیریت اونها پیدا کنیم. و در عین حال عواملی که رشد ما رو افزایش می دن رو هم به برنامه اضافه کنیم.شناسایی به طور خلاصه تهدید ها و فرصت ها.
توی مثال یکی از دلایلی که ممکنه هدف ما رو به تاخیر بندازه دیده نشدن توی اینترنت و شبکه های اجتماعی هستش. روش پیشگیری مون هم راه اندازی یک سیستم بازاریابی دقیق و ارائه محصولات و خدمات با کیفیت بسیار خوبه.

عنوان ردیف آخر برنامه هاست.
برای اینکه به هدف برسیم باید کارهای لازم رو جدا جدا به شکل برنامه ریزی شده بنویسیم. لازمه بدونیم هرکاری که انجام میدیم چه تاثیری روی هدف داره.
بهترین کاری که میشه انجام داد نوشتن برنامه ها توی سررسید به شکل روزانه ست. بنویسید که هر روز چه برنامه هایی انجام میشن و تاکی ادامه پیدا می کنن.
این روش خیلی عالیه. به عنوان کسی که از این روش استفاده می کنه می تونم بگم بسیار کاربردی و فوق العادهست. خیلی از هدر رفتن انرژی و تلاش بی جهت جلوگیری می کنه چون مسیر رو کاملا شفاف می کنه. اینطوری زمان زیادی برای انجام کارهای دیگه ایجاد میشه مثل تنبلی کردن!

دوست من خودیاری با تمام وجود، در حال تلاش برای حمایت از توست، ما امیدواریم روزی خبرهای موفقیت شیرین شما رو بشنویم و لذت ببریم. ایمان داریم که می تونی و قادر به شکوفا کردن خودت هستی، فقط کافیه بخواهی و دست به کار بشی.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *