10 توصیه‌ای که برای حفظ شغلتان نیاز دارید.

کاملا حق دارید که نگران از دست دادن شغلتان باشید، گفتن ندارد که اوضاع اقتصادی و شغلی موجود یک بحران است و ما در حال گذر از یک بحران اقتصادی اجتماعی هستیم، درست است که بالاخره این روزها هم می گذرد اما لازم است با تمام وجود فکری برای حفظ آنچه داریم کنیم و به راحتی آنچه در لحظه حالا در اختیار داریم را از دست ندهیم( روی صحبتم با افرادی ست که علاقه ای به کارآفرینی و ریسک را ندارند).
نمی دانم وضعیت تعدیل نیرو و اخراج در شرکت شما به چه صورتی است اما می توانم تصور کنم که اگر شرکت شما در شرایطی است که علیرقم میل صاحبان شرکت و سایر همکاران، مدیران به ناچار عذر بعضی از همکاران را خواهند خواست، چه اضطرابی را تحمل می کنید و احتمالا این روزها حسابی مراقب رفتارتان، لحن بیانتان یا ساعت رفت و آمدتان هستید… حق دارید و کار کاملا به جایی می کنید. در مقاله ی امروز در مورد این موضوع صحبت می کنیم که چطور می توانید شغلتان را حفظ کنید. امیدوارم بخوانید و از نکاتی که گفته می شود استفاده کنید تا شغلتان را از دست ندهید.

مستقیم می روم سر اصل مطلب چون اگر در محل کارتان این مقاله را می خوانید، یعنی وقت چندانی برای پرسه زدن در اینترنت ندارید!

1. به خودتان اعتماد و باور داشته باشید.

این نکته شاید ساده یا تکراری باشد اما واقعا لازم بود به آن اشاره کنم، تصور کنید شما کسی باشید که خودش را قبول ندارد و دائم به دنبال گرفتن تایید از همکاران مهم و غیر مهم در مورد خودش و البته کارش است (سو تفاهم نشود تاییدهای کاری را نمی گویم، منظورم تایید روانی است) کسی باشید که دائما نگران و مضطرب است و با کوچکترین مساله و شنیدن حرف هایی که از دیگران می شنود در کارش دچار اختلال می شود و برنامه کاری روزانه اش یا شاید برنامه کاری هفته اش حسابی بهم می خورد و زمانی زیادی طول می کشد که دوباره به حال معمول خودش بازگردد. اگر خودتان را به جای مدیرتان بگذارید این کارمند را نگه خواهید داشت؟ جواب صادقانه به شما برای حل مسائل این چنین کمک خواهد کرد.

2. نگرانی از اخراج شدن را رها کنید.

دست از نگرانی های زندگی چه اخراج شدن و چه هرآنچه که شما را در حالت جنگ و گریز روانی قرار میدهد بردارید! حالت جنگ و گریز چیست؟ حالتی است که ذهن تصور می کند خطر بزرگی در راه است و برای اینکه بتواند شما را از خطر نجات دهد، به مواردی که اولویت بالایی ندارند توجه نمی کند. تمرکز و خلاقیت شما به کمترین میزان خود می رسد، خطاهای فکری و کلامی شما بالا می رود و اشتباه های پشت هم زیادی خواهید کرد. تنها راه خارج شدن از حالت جنگ گریز این است که ساعتی در آرامش و دور از هر چیز آزار دهنده و نگران کننده به این فکر کنید که آیا می توانید برای حل مسائلتان کاری کنید؟ اگر پاسختان بله است پس جای نگرانی ندارد، و اگر بله است هم که باز جای نگرانی ندارد زیرا میلیون ها راه دیگر برای جبران این مساله غیرقابل حل وچود دارد که تنها در شرایطی که شما از نظر ذهنی در شرایط معمولی (نه جنگ و گریز) باشید خودشان را به شما نشان خواهند داد. نفس عمیق بکشید و ادامه بدهید…

3. خودتان را جای مدیران شرکت بگذارید.

سعی کنید مثل مدیرتان فکر کنید و ببینید اگر شما جای او بودید چه می کردید و چه کسانی را مناسب تعدیل نیرو می دیدید و عذرشان را می خواستید… شاید بگویید من که نمی دانم او چه فکری در سر دارد و چه می خواهد، کافی است نگاهی به رسالت های شرکت تان بیاندازید و ببیند که در اهداف بلند مدت و منافع میان مدت اسن شرکت تاثیر گذار هستید یا می توانید در آن ها تاثیر خوشایندی داشته باشید. اهداف و رسالت های شرکت همان هایی هستن که در زمان ورودتان به شرکت راجع به آنها با شما گفتگوی دوستانه ای شده است یا مدیرتان در جنش پایان یا آغاز سال نکاتی راجع به آن در جمع دوستانه تان مطرح کرده است. بعد از مرور اهداف میان مدت یا بلند مدت شرکت اگر متوجه شدید که تاثیر کمی دارید لازم است دست بجانبانید و کاری کنید و یا اینکه هر چه زودتر به فکری شغل تازه ای باشید.

4. کیفیت عملکردتان را بالا ببرید.

بالا بردن کیفیت عملکردتان چه در این شرکت و چه در هر جای دیگری که مشغول باشید برایتان مفید و موثر خواهد بود و لازم است هر چه سریع تر اصول آن را یاد بگیرید. اما به عنوان راهنمایی ساده و کوچک باید بگویم که لازم است کیقیت و سرعت عملتان را بالا ببرید، مراقب سلامتی تان باشید، زمان بندی کردن را بیاموزید. می توانید برنامه کاری تان را به بسته های 90 دقیقه ای تقسیم کنید و هر آنچه که مانع تمرکز و توجه تان می شود را از دسترس خارج کنید. بین دسته های 90 دقیقه ای برای خودتان زمان استراحت 15 دقیقه ای در نظر بگیرید و در زمان استراحت تان کمی نرمش کنید یا با همکاران مثبت و خوش فکرتان هم کلام شوید و ارتباط کاری تان را گسترش دهید. فراموش نکنید که وظایف کاریتان را دابل چک کنید.

5. مهارت های ارتباطی تان را بالا ببرید.

افرادی که نه سلام می کنند و نه می دانند چطور با دیگران ارتباط برقرار کنند، زودتر از هر کس دیگه اخراج خواهند شد! بیاموزید که با هر کسی چطور رفتار کنید، تفاوت رفتار با سطح شغلی همکاران و مدیران را در نظر داشته باشید و مراقب باشید چطور با هر کسی صحبت می کنید. خوش و بش کردن با سایر همکاران ظاهرا چیز بی اهمیت و پیش پا افتاده ای است اما واقعیت چیز دیگری است. گاهی اوقات شما به دلیل بی توجهی خواسته یا ناخواسته به کسی به کام اخراج کشیده می شوید. هوشمندانه با دیگران ارتباط برقرار کنید.

6. با شغلتان ارتباط بهتری ایجاد کنید.

  • دلایل فعالیت در شغلتان را بررسی کنید.
  • مهارت هایی که در آنها مسلط هستید را بشمارید.
  • نتایج و خاطرات خوب تان را یادآوری کنید.
  • میز کارتان را مرتب و دوست داشتنی کنید.
  • برای داشتن یک شغل که در آن فعال و احتمالا موفق هستید شکرگذاری کنید.
  • احساس خوبی بین خودتان، کارتان و همکارانتان ایجاد کنید.

7. یادگیری تخصصی در شغلتان را افزایش دهید.

یادگیری را به عنوان یک عادت روزانه تعریف کنید. مراقب باشید که عالم بی عمل نشوید از آنچه یاد می گیرد در کارتان استفاده کنید و نتایج را بررسی کنید. مدیران با دیدن شور و اشتیاق شما برای یادگیری به  ارزشمند بودن کارمندی مثل شما پی خواهند برد البته مشروط به اینکه نتایج تلاش تان ملموس و قابل اندازه گیری باشد و تاثیر آن در نتایج نهایی فروش یا عملکرد شما دیده شود.

8. موثر و منحصر به فرد باشید.

راه های زیادی برای موثر بودن هست و کاملا به خلاقیت شما بستگی دارد، مثلا می توانید جلسات آموزشی ویژه ای برای آموختن آنچه به تازگی یاد گرفته اید یا خوانده اید و فکر می کنید روی رشد کلی عملکرد تاثیر می کذارد ترتیب ببینید. یا اینکه از همکارانتان در شرایط بحرانی کاری شان حمایت کنید. منحصر به فرد بود شما همان اثر ویژه ای است که در محیط کارتان دارید حتی انرژی مثبت و خنده ی شما می تواند اثر منحصر به فردی باشد که باعث ایجاد فضای بهتری در محیط کارتان می شود.

9. یک مربی برای خودتان داشته باشید.

البته منظورم لزوما کوچ کسب و کار نیست، شما می توانید از یک همکار قدیمی تر که تجربه ی بیشتری نسبت به شما دارد یا می تواند راه کارهای مناسبی برای حل چالش های کارتان ارائه کند بخواهید همراهی تان کند تا بهتر و موثرتر عمل کنید و ریسک اخراج شدنتان را پایین بیاورید.

10. سرتان را در برف فرو نکنید.

با خودتان صداق باشید، اگر دلتان با این کار نیست و امکانش را دارید که شغل دوست داشتنی خودتان را پیدا کنید یا کسب و کاری که دوست دارید را بسازید زودتر دست به اقدام عملی و زماندار بزنید. زیرا احتمالا عملکرد قابل قبولی در شغل فعلی تان نداشته باشید و این نکته از دید مدیران و افراد تصمیم گیر پنهان نخواهد ماند. اگر اینطور باشد بزودی نشانه هایی از احتمال قطع همکاری از جانب شرکت را خواهید دید و لازم است برای عواقب آن آماده شوید.

 

کوچینگ یکی از جدیدترین و بهترین روش ها برای شناخت، رشد و بهبود عملکرد شما در امور شخصی و کسب و کارتان است و اگر می‌خواهید از آن بهترین نتیجه را بگیرید یک کوچ حرفه ای را پیدا کنید. یک کوچ حرفه ای دلسوزانه شما را تا انتها یاری می‌دهد و خیالتان راحت است که در ازای دستمزدی که پرداخت می‌کنید می‌توانید بهبود فوری را با چشم خود ببینید.

اگر برای آغاز تغییرات مثبت و ماندگار کوچی ندارید و می خواهید از مزایای وجود یک کوچ حرفه ای برای رشد زندگی، رابطه و کسب وکارتان استفاده کنید، یک جلسه رایگان با کوچ های حرفه ای در مجموعه ی خودیاری را به شما پیشنهاد می کنیم. ما توانسته ایم، ایمان داریم شما هم می توانید.

برای استفاده از جلسه ی رایگان کوچینگ از طریق لینک زیر ثبت نام کنید.

 

سرویس‌های ویژه‌ی کوچینگ

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *