11 روش ساده برای شناخت یک کوچ کارآمد و حرفه ای
کوچینگ، طبق تعریف فدراسیون بین المللی کوچینگ، نوعی مشارکت مستمر و تسهیل گری جهت کمک به مراجعه کنندگان برای به فکر واداشتن آنها و زنده کردن خلاقیت درونشان است. در اثر این مشارکت است که در نهایت مراجعان میتوانند به نتایج مطلوبی در زندگی شخصی و کاری خود دست پیدا کنند و همچنین در طی این فرایند، نقاط بالقوهی وجودی شان را شناخته و میتوانند انتظار بهبود در عملکرد کیفیت زندگی شان را داشته باشند.
این تسهیل گران و حامیان راه کسانی نیستن جز کوچها که در شاخه های گوناگونی میتوانند مراجعان را یاری دهند. تعدادی از این حوزه ها عبارتند از:
کوچینگ زندگی، کوچینگ سلامتی، کوچینگ ثروت، کوچینگ مسیر شغلی، کوچینگ کسب و کار و…
از آنجایی که کوچینگ مهارت و حرفهی جدیدی در دنیا و به ویژه در ایران است، اکثر افراد بعد از گذراندن دوره های کوچینگ در موسسات گوناگون، تصمیم میگیرند تا به عنوان کوچ، کسب و کار مجزای خود را راه اندازی کنند و در ازای خدماتی که ارائه میدهند کسب درآمد کنند. تا اینجای کار مشکلی وجود ندارد اما خب در کوچینگ هم مانند بسیاری دیگر از مشاغل و کسب و کارها آدم هایی هم هستند که فقط به این موضوع می اندیشند که شاید میتوانند از طریق کوچینگ کسب درآمد بالایی داشته باشند و به هیچ چیز دیگری فکر نمیکنند.
کسب درآمد، یکی از حقوق صاحبان مشاغل است اما این که تنها هدف مورد نظر باشد از لحاظ اخلاقی درست نیست. در کوچینگ، ما با انسانها، ارزشها، اهداف و معناهایشان در مسیر زندگی سروکار داریم پس هدف کوچ های واقعی باید چیز دیگری در کنار کسب درآمد باشد.
با من در این مقاله همراه باشید تا به شما کمک کنم به راحتی بتوانید کوچهای حرفه ای و کارآمد را از بین کوچهای تقلبی شناسایی کنید.
1. یکی از معتبرترین و اولین آموزشگاههای کوچینگ، آکادمی کوچینگ برای فارسی زبانان به مدیریت تیمور میری است که تائیدیه فدراسیون بین المللی کوچینگ را دارد و دوره های گوناگونی در ارتباط با کوچینگ به صورت مجازی برگزار میکند.کوچ هایی که از این آکادمی فارغ التحصیل شده اند، از آموزشی طبق استاندارد جهانی بهره مند شده اند و میتوانند آنچه آموخته اند را به بهترین شکل در جلسات به کار گیرند.
2. کوچهای حرفه ای برای موفقیت شما اهمیت زیادی قائل هستند.آیا کوچ شما صرفاً به کسب درآمد خود فکر می کند؟ آیا کوچ تان به شما گفته است در ازای پولی که پرداخت می کنید قرار است چه خدماتی دریافت کنید؟ یا اینکه یا به فکر موفقیت شما هم هست؟
3. کوچهای حرفه ای در اولین دیدار رسمی با شما یک جلسهی رایگان برای آشنایی و بررسی مساله تان هدیه میدهند. از کوچ مورد نظر خود درخواست یک جلسه آزمایشی داشته باشید زیرا این جلسه فرصت خوبی است که با نحوه صحبت کردن او درباره هدف گذاری و درآمد و … آشنا شوید. درصورتی که کوچی که به او مراجعه کرده اید، در برابر این خواستهی شما مقاومت شدیدی کرد و دلیل منطقی ای نداشت بدانید که کاسه ای زیر نیم کاسه است.
4. اگر برایتان مقدور است با مراجعان قبلی کوچ مورد نظر درباره نحوه کاری اش صحبت کنید.
5. اگر میخواهید از کوچینگ بهترین استفاده را ببرید، لازم نیست قیمت خیلی بالایی بپردازید.
الزاماً آنهایی که پول و حق الزحمه بیشتری از شما دریافت میکنند ادم های حرفه ای تری نیستند. به این توجه کنید که کوچ مورد نظر چه میزان تجربه کاری دارد. درباره او تحقیق کنید و سپس به او اعتماد کنید. هستند کوچ هایی که با قیمت مناسب تر هم شما را خیلی خوب کمک می کنند اما اگر دلتان میخواهد که یک کوچ با تجربه داشته باشید، طبیعتاً پرداخت قیمت بالاتر برای استفاده از خدمات آنها بهبود بیشتری برای شما به همراه دارد.
6. کوچ هایی که پول کمی از شما میگیرند نیز الزماً کوچ های غیر حرفه ای نیستند.
ممکن است بعضی کوچ ها رسالت کاری شان این باشد که پول کمتری دریافت کنند یا ممکن است شغل اصلی شان کوچینگ نباشد. در این شرایط هم بهترین کار این است که درباره تجربه کاری کوچ تحقیق کنید یا درخواست یک جلسهی آزمایشی داشته باشید.
7. نشانه های رشد و بهبود زندگی شخصی کوچتان را دنبال کنید.
از خود کوچ یا کسانی که فکر میکنید او را میشناسند بپرسید که برای بهبود زندگی شخصی و کاری اش چه کارهایی انجام داده است و یا اینکه روزمه کاری و بیوگرافی او را به دقت بخوانید.
8. آیا کوچی که انتخاب کرده اید با روش فکری شما هماهنگ است؟
اگر با یک کوچ کار کردید و سبک کاری یا مدل فکری خاصی داشت دلیلی ندارد که بقیه کوچ ها هم سبکی شبیه او داشته باشند. کوچینگ یک کسب و کار است و هر کدام از کوچ ها با توجه به نوع شخصیت و تجربهی زندگی و کاری خود سبک کاری متفاوتی دارند. برای این که بتوانید با خیال راحت با یک کوچ وارد جلسات شوید از قرارداد و نحوهی کاری کوچ به طور کامل آگاه شوید تا ببینید کارش به چه شکلی است و حتی الامکان از او درخواست یک جلسهی آزمایشی داشته باشید. به احتمال زیاد در این جلسهی آزمایشی متوجه خواهید شد که فضای اعتماد و اطمینان و حمایتی را که به دنبالش هستید را با این کوچ میتوانید تجربه کنید یا خیر.
9. تعریف یک کوچ حرفه ای و ایده ال خیلی ساده نیست اما با توجه به داشتن ویژگی های زیر در شخصیت کوچ تا حدود زیادی میتوانید مطمئن باشید که او در کارش حرفه ای است.
ویژگی های یک کوچ ایده آل عبارتند از: متعهد بودن، قابل اتکا بودن، همسو و هماهنگ بودن، روشنفکر و دارای ذهنی باز بودن، دست و دلباز و بخشنده بودن، دلسوز و دارای میل به کمک به دیگران برای رشد و بهبود بودن.
10.کلیدهایی برای تشخیص یک کوچ حرفه ای
- یک کوچ حرفه ای خط مشی و توافق نامه یا قرارداد مشخصی دارد و درباره نحوه کارش و فرایند کار به شکل دقیق و شفاف برای شما توضیح میدهد.
- او مدرک معتبر کوچینگ از موسسات معتبر دارد. بنابراین به افرادی که مدرک معتبری ندارند خیلی راحت اعتماد نکنید.
- در حین جلسات شما را قضاوت نمیکند و مورد موشکافی یا کنجکاوی بی مورد قرارتان نمیدهد و شما را به سمت مسائل خارج از بحث نمیکشاند.
- تفاوت کوچینگ و سایر تخصصهای مشابه مانند مشاوره، منتورینگ و روان شناسی را برایتان بیان میکند و اگر دید کوچینگ برای شما مناسب نیست شما را به یکی از صاحبان این حوزه ها ارجاع میدهد.
- در طول جلسه فضای امنی را برایتان فراهم می کند.
- به آنچه که در قرارداد ذکر کرده پایبند و مسئول است.
- ترجیحاً در یکی از حوزه های کوچینگ کار می کند.
11. یک کوچ حرفه ای همچنین طبق تعریف فدراسیون کوچینگ صلاحیتهای زیر را دارا است که عبارتند از:
هماهنگی با دستورالعملهای اخلاقی و معیارهای حرفه ای
تنظیم قراردادی در زمینه کوچینگ
ایجاد اعتماد و صمیمیت با فرد مراجعه کننده
حضور و توجه کامل درروند کوچینگ
گوش دادن فعال
پرسیدن سوالات موثر
ارتباط قوی و بی واسطه
ایجاد آگاهی
طراحی شیوه های عملکرد
و در آخر، کوچینگ یکی از جدیدترین و بهترین مهارتها برای شناخت، رشد و بهبود عملکرد شما در امور شخصی و کسب و کارتان است و اگر میخواهید از آن بهترین نتیجه را بگیرید سعی کنید تا یک کوچ حرفه ای را پیدا کنید. یک کوچ حرفه ای دلسوزانه شما را تا انتها یاری میدهد و خیالتان راحت است که در ازای دستمزدی که پرداخت میکنید میتوانید بهبود را با چشم خود ببینید.
اگر برای آغاز تغییرات مثبت و ماندگار کوچی ندارید و می خواهید از مزایای وجود یک کوچ حرفه ای برای رشد زندگی، رابطه و کسب وکارتان استفاده کنید، یک جلسه رایگان با کوچ های حرفه ای در مجموعه ی خودیاری را به شما پیشنهاد می کنیم. ما توانسته ایم، ایمان داریم شما هم می توانید.
برای استفاده از جلسه ی رایگان کوچینگ از طریق لینک زیر ثبت نام کنید.
آموزش گسترده کوچینگ در ایران را میتوان همزمان با فعالیت “آکادمی کوچینگ فارسی زبانان (FCA) ”- یا icoachtraining در نظر گرفت. سالهای زیادی از آموزش و ارائه خدمات کوچینگ در ایران نمیگذرد و دراینجا قصد داریم تا بهترین دوره های آموزش کوچینگ ایران را از نقطه نظرات مختلف و بصورت کاملا بی طرف، معرفی کنیم(مقاله:https://reself.net/coaching-courses/)
بسیار عالی به شرط شرایط…
سلام چرا هیچ کوچ حرفه ای کار کوچینگ انجام نمیده و همه رفتن تو کار اموزش دادن کوچ ؟
سلام، چون درس دادن خیلی آسون تر از کوچ کردنه!