چالش‌های رابطه‌ی عاطفی/ شناسایی اختلال شخصیت

داستان زندگی خیلی از دخترخانما اینجوریه که وارد رابطه با پسری میشن که بنظرشون خیلی قدرتمند و جذاب میاد و حسابی دلباخته اش میشن یا در مورد زندگی آقایون… یه روزی عاشق دختری میشن که بنظرشون زیباترین دختر دنیاست و اگر اون نباشه زندگی دیگه معنی نداره. خلاصه خواب و خوراک براشون نمی مونه و تنها خواسته شون رسیدن به کسی که بنظرشون بهترین آدمیه که می تونستن پیدا کنن… اما این تازه شروع ماجراست، مسائل و مشکلاتی در مسیر هستن…

می پرسید خوب که چی این داستان تکراری رو تعریف کردی…! من می خوام کمی به عمق این داستان ببرمتون و در مورد مسایل و مشکلاتی که بعد از مدتی توی رابطه عاطفی ایجاد میشه حرف بزنم. البته نه توی یه پادکست، بلکه توی یک مجموعه پادکست که درباره مشکلات رفتاری و اختلالات شخصیته. مسائلی که به دلیل آشنا نبودن با اونها یا دقت نکردن به نشانه ها، ناخواسته باهاشون مواجه میشیم. نمیدونیم برای حل این مسایل چی کار کنیم! اصلا چطور شد که این فرد رو برای زندگی مشترک انتخاب کردیم! چطور میتونیم باهاش کنار بیایم یا بهش کمک کنیم…

برای اینکه برای این سوال ها و سوال های دیگه ای که تو ذهنتون دارید جواب پیدا کنید این مجموعه پادکست رو دنبال کنید.

برگردیم سر قصه عشق و عاشقی خودمون… مدتی از آشنایی زوج های عاشق می گذره و کم کم مشکلاتی که قبلا طرفین حتی بهشون فکر هم نمی کردن پیداشون می شه… دختر یا پسر داستان ما که رابطه اش براش جدی شده و به نوعی در حال بررسی برای انتخاب شریک زندگی شه، مدتیه که رفتارهای عجیبی از طرف مقابل می بینه، رفتارهایی که اوایل به چشمم نمی آمدن یا مجبوبش اصلا از این کارا نمیکرد.
مثلا اون خانم یا آقای معشوق یه طوری رفتار می کنه که ایشون معذب و ناراحت می شه، حس می کنه توی یه فضای بسته اسیر شده.
طرف دائم کنترلش می کنه و میگه چون روت غیرت دارم و برام خیلی مهمی نمی خوام یه لحظه هم ازت چشم بردارم، پسر یا دختر داستان ما حس می کنه طرفش بهش شک داره و دائم زیر ذره بینه.

تازگیا محبوبش جوری رفتار میکنه که قبلا اصلا نمی کرد. اوایل خیلی خوب و مودب و با وقار رفتار می کرد، اما حالا انگار داره چهره واقعیشو نشون می ده، حالا دیگه نه خونگرم و صمیمیه، نه ادم اجتماعی به نظر میاد نه مودبانه رفتار میکنه. از معاشرت با دیگران فرار می کنه… به خصوص از معاشرت با دوستای ایشون…
پسر یا دختر ما فکر میکنه طرف مقابل قصد داره ازش سو استفاده کنه و نیاز مالی یا جنسی شو تامین کنه و بعد رهاش کنه و بره…

آدم وقتی این جور مسائل رو می بینه واقعا نگران میشه و نمیدونه چطور می تونه توی این اوضاع احوال یه جفت مناسب برای خودش پیدا کنه!
خیلی وقتا شده با خودمون میگیم: این اتفاقا برای آدم هایی که موقع انتخاب چشم بسته انتخاب کردن پیش میاد. من همیشه حواسم هست، برای من پیش نمیاد… ولی وقتی منصفانه برگردیم و به سابقه روابط عاطمی مون یه نگاهی بندازیم می بینیم کم نبوده مواردی که از روی ندانستن نکته های ریز اما مهمی که اون موقع نمی دونستیم اما حالا می دونیم انتخاب شون کردیم و انتخاب درستی نبوده. حتما شما هم بعد از تمام شدن یک رابطه عاطفی نامناسب از خودتون می پرسید که چطور زودتر متوجه فلان رفتارش نشدم؟ اصلا این آدم از کجا پیدا شد و من چرا بهش علاقه مند شدم؟ البته هیچ بعید نیست که همین حالا هم با این موضوع درگیر باشید… یعنی محبوب شما رفتارهای می کنه که بنظر خودش خیلی عادیه ولی معمولا شما رو ناراحت می کنه و باعث ایجاد خشم و اضطراب برای شما میشه… ممکنه شما خودتون رو درگیر رابطه با کسی کردید که دچار اختلال شخصیته.
صبر کنید سریع به شریک عاطفی تون برچسب نزنید یا نگید اون اینجوری نیست … یا حتی بدتر خودتون رو به خاطر این انتخاب یا انتخاب های قبلی سرزنش نکنید چند لحظه زمان بگذارید و در آرامش به رابطه ی فعلی و رابطه های گذشته تون نگاه کنید و به این سوال ها با تامل و فکر جواب بدید. این سوال ها بهتون کمک می کنه رابطه خودتون رو بررسی کنید و در متوجه داشتن یا نداشتن اختلال های شخصیتی توی طرف مقابلتون بشید:

  1. توی رابطه قبلی همه چیز عالی شروع شد، اما دست آخر خیلی بد تمام شد و از هم جدا شدیم…
  2. آیا واقعا یارت متوجه نیست رفتار غیر معقولش چه اثری روی دیگران داره؟
  3. فکر می کنی خودش با رفتارهای که به نظر تو ناجور و آزاد دهنده هستند مشکلی داره یا نه هیچ مشکلی نداره و باهاشون راحته؟
  4. وقتی تو تلاش ات می کنی تا مشکلات رابطه مشترکتون رو حل کنی آیا واکنش مثبت یا رفتاری میکنه که نشون دهنده همراهیش باشه؟
  5. آیا اکثر مواقع توی برخورد با تو، همکارانش یا آدم های دیگه واکنش های شدیدی پیدا می کنه؟
  6. آیا توی اولین برخورد روی دیگران تاثیر مثبتی می زاره اما بعد جور دیگه ای رفتار می کنه؟ (جوری که انگار دم دمی مزاجه)
  7. رفتارهای عجیب غریبش تا چه حدی؟ آیا موردی هست که باعث طردشدنش شده یا خیر؟
  8. آیا وقتی مرکز توجه جمع هست خیلی خوشحاله، مخصوصا وقتایی که شما مورد توجه جمع نیستید؟
  9. شده از اینکه ناچارید بهش توجه کنید چون خیلی بهتون وابسته است خسته بشید؟ و در مورد اینکه آیا رابطه تون رو باهاش ادامه بدید یا نه مردد بشید؟
  10. اگر متوجه شدید که شریک عاطفی تون رفتارهای غیرعادی داره، آیا بازم می خواهید رابطه تون رو ادامه بدید؟

به چنتا سوال جواب مثبت دادید؟ چنتا از جواب هایی که دادید نیاز به توجه و فکر بیشتری دارن؟

سوالهایی که بهشون جواب مثبت دادید، یه زنگ خطر هستند که به شما نشون میدن محبوب شما احتمالا دچار مساله ای هست… هرچند که هیچ کدوم از این علائم نمیتونه به معنی وجود قطعی اختلال شخصیت باشه، اما می تونه نشانه ای باشه که کمک می کنه به رفتارهای خاص و عیر سازنده طرف مقابلتون بیشتر توجه کنید.
احتمالا حالا کلی سوال توی سرتون دارید… چرا محبوب من اینجوریه ؟ چرا تا حالا متوجه چیزی نشده بودم؟ اصلا چرا انتخابش کردم؟ حالا چی کار کنم؟ دوستش دارم و نمی خوام از دستش بدم و هزار تا سوال دیگه. کم کم به همه سوال های شما توی این مجموعه پاسخ می دم و بهتون یاد می دم که چطور اختلال ها رو شناسایی کنید یا اگر با کسی که اختلال داره در رابطه هستید چطور به بهترین شکل باهاش رفتار کنید.

ما در مجموعه ی خودیاری، برای کمک به شما نیاز به کمک خودتون داریم… هر چی بیشتر سوال بپرسید فرصت بیشتری برای دریافت کردن پاسختون پیدا می کنید… با ما در ارتباط باشید و خودیاری رو به کسایی که دوست دارید معرفی کنید از آموزش های رایگان و ارزشمند مجموعه استفاده کنن، حمایت کردن مون از همدیگه باعث میشه تا همگی رشد کنیم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *